Eindstraat 8

5801 CR Venray

Eindstraat 8

5801 CR Venray

Pensioen

Pensioenadvies geven, dat is misschien wel het mooiste vak wat er bestaat. Wij worden er blij van als we mensen het vooruitzicht kunen bieden van een financieel goed geregelde oude dag. Pensioenadvies is een vak apart. Niet voor niets stelt de overheid sinds 2012 strenge eisen aan pensioenadviseurs. Sindsdien liep het aantal pensioenadviseurs met zo'n zeventig procent terug! Confiance Financieel Advies blijft gewoon doen wat het al sinds 1999 doet: uitstekend op de hoogte zijn van de vele pensioenregelingen. En ook: nadenken over de gevolgen voor nabestaanden.

Collectief pensioen

Wilt u als werkgever een pensioenregeling treffen voor uw MKB-bedrijf? Confiance Financieel Advies helpt u om een regeling op te stellen die nu én in de toekomst betaalbaar is. En als u dat op prijs stelt, leggen we de regeling graag uit aan uw werknemers en/of aan uw Ondernemingsraad.

Pensioen voor zelfstandig ondernemers

Voor zelfstandig ondernemers is een goede pensioenregeling niet altijd de eerste zorg. Zonde! Want er is al heel wat mogelijken ook voor zzp'ers komen er (zoals het er nu uitziet) nog meer mogelijkheden. Confiance Financieel Advies laat het u graag zien, rekening houdend met uw variërende inkomen en natuurlijk rekening houdend met uw privésituatie. Het resultaat is altijd een advies en een regeling op maat. Dat betekent ook dat Confiance Financieel Advies rekening houdt met de gevolgen voor uw eventuele partner – iets wat helaas vaak wordt vergeten.

Pensioen voor dga's (directeuren-grootaandeelhouders)

Bent u directeur-grootaandeelhouder ofwel werknemer van uw eigen BV of holding? Dan kunt u dus pensioen opbouwen. Vanaf juli 2017 is het niet langer mogelijk om pensioen op te bouwen in eigen beheer. Als DGA heeft u verschillende mogelijkheden met betrekking tot de opgebouwde rechten in eigen beheer. Daarnaast heeft u altijd de mogelijkheid door middel van een externe pensioenverzekering pensioen op te bouwen. Laat u hierover door Confiance Financieel Advies uitgebreid adviseren.

Particulier pensioen

Niet iedereen die bij een bedrijf werkt is automatisch verzekerd van een prima pensioen. Is een aanvullende voorziening voor u interessant? En hoe zou die eruit kunnen zien? Er zijn meerdere opties: een lijfrente voor extra inkomen na uw pensioen bijvoorbeeld, of een link leggen met uw hypotheek. Er komt ook een nieuw product, de netto lijfrente: een voorziening in box III, waar je netto kunt sparen zonder dat het spaarkapitaal meetelt voor je vermogensrendementsheffing. Ook extra pensioensparen is (mits fiscaal toegestaan) een mogelijkheid.

Confiance Financieel Advies zoekt met veel plezier én veel kennis van zaken voor u uit wat het beste bij u past.

Lijfrente

Heeft u een expirerend pensioen en/of lijfrentekapitaal (kapitaal dat vrijkomt op einddatum, meestal pensioendatum) en wilt u daarvoor een direct ingaand pensioen (DIP) of direct ingaande lijfrente (DIL) aankopen?

Een lijfrente kunt u tijdelijk aanschaffen of voor levenslang. U kunt kiezen voor een verzekeringsoplossing of een bancaire lijfrente (afhankelijk van de herkomst van het geld). Een pensioenregeling geldt altijd levenslang. En zowel voor lijfrente als pensioen geldt: shoppen loont. Er zijn flinke verschillen in de hoogte van de uitkeringen bij verzekeraars en banken. Confiance Financieel Advies kan u exact vertellen wat de mogelijkheden zijn die het beste passen bij uw situatie.

© Confiance Advies - 2023
Created by